NL      FR      EN Museum     Kids     Boekingen     Geschiedenis van de friet     Friet & School
Friet & Co     Recepten     Frituur in de kijker     Project

Openingsuren
Hoe bereiken ?
Groepsbezoeken
Pers & Media

Landen

Frietmuseum on Facebook

Voor de 2 CV (2 paardjes) fans

Het frietmuseum in Brugge kreeg het bezoek van Kris Verboven.

Kris heeft een friterie in Merksem en kwam op het idee promotie te voeren met een geelgeschilderde 2CV met daar bovenop een enorme friethoorn.

Kris overhandigde aan het Frietmuseum een boekje over zijn “2 paardje”
en een miniatuurversie ervan. Beiden staan nu tentoongesteld in het Frietmuseum.

Frituur Kris, Sint-Bartholomeusstraat 120, 2170 Antwerpen.

Expo: De aardappel en de friet in de loopgrachten in 14 Ė 18

ww1

Het Frietmuseum toont in een afzonderlijke zaal
- de bevoorradingsproblemen van de soldaten op het slagveld
- de mobiele centrale keukens en deze opgesteld aan het front
- het bakken van frieten in de loopgraven

ww1

Deze tentoonstelling is iedere dag toegankelijk en is inbegrepen in het ingangsticket van het Frietmuseum (+ korting van 0,4 € voor een pakje frieten ter plaatse geconsumeerd).

Nero vitrine en Nero lunch

Wij hebben nu in het Frietmuseum een vitrine gewijd aan het Nero stripverhaal.

In verschillende Nero verhalen worden frieten en frietkoten getoond.

Wij hebben ook een Nero lunch

1. frietjes in een Nero friethoorn
  2. Nero saus
  3. Nero bier (of andere drank naar keuze)

voor 6,5 EURO.

nero    nero

Expo Foto Frietkot

Tentoonstelling in het Frietmuseum van 01/02/2013 tot 30/06/2013

De wedstrijd staat open voor alle studenten fotografie in BelgiŽ (secundair, hoger of deeltijds onderwijs).

Het thema van de wedstrijd is ďDe frietkramen van BelgiŽĒ.

Enkel de 50 beste fotoís zullen op een passende wijze zichtbaar gesteld worden voor de bezoekers in een tentoonstelling.

Het reglement is hier te downloaden.

Bieke krijgt tweede leven in het frietmuseum

Life and eat Tienen

Het Frietmuseum was aanwezig met een frietkot op de "dag van de groenten" georganiseerd door de stad Tienen op 25/09/2010.
Eddy Coormeans bakte 260 kg frieten die gratis werden uitgedeeld aan het talrijke publiek.
Zijn echtgenote Josée maakte de porties klaar, frietjes met de Légumaise sausen van Frank Fol. Zij verdeelde zo maar eventjes 2000 pakjes !

Cliniclowns

Ter gelegenheid van de week van de friet hebben 9 B.V.’s (Bekende Vlamingen) een tekening ontworpen voor de decoratie van een frietvork.

Zij werden te koop aangeboden op e-Bay ten voordele van de Cliniclowns.

Het Frietmuseum Brugge heeft ze aangekocht met de bedoeling dit goede doel te steunen en om ze tentoon te stellen in het museum.

De officiŽle opening van het Frietmuseum-Brugge

De officiŽle opening vond plaats op zaterdag 26 april in aanwezigheid van de Heer Burgemeester Patrick Moenaert, Schepen Roose, Vandenberghe, Bogaerts en Boydens, andere prominenten en relaties.

Hier knipt de Heer Burgemeester het lint door tezamen met Eddy Van Belle.

We kregen het bezoek van de Heren Hoeberigs vader en zoon

Vader Hoeberigs is de uitvinder van de Frietautomaat waarvoor hij in 1965 een gouden medaille kreeg op het uitvindersalon in Brussel.

Als Bruggeling is het voor hem dan ook heel fijn dat het Frietmuseum in zijn stad opende.

In 1989 vond hij de Frietbak automaat uit voor 1 portie friet. Hiervan staat er een exemplaar in het museum.